 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                55min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smarzenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
 2.Dodać cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 3.Dodać wątróbkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz, rozdrobnić 10 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić na 10 min do zgęstnienia.
 4.Z powstałej masy uformować 8 okrągłych, lekko spłaszczonych kotletów (Ø 8 cm, grubość 2 cm). Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, ok. 3 min z każdej strony lub do momentu, aż kotlety będą złotobrązowe.
 5.Kotlety z wątróbki podawać z gotowanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Sposób przygotowania
Porady
Potrzebne przybory
patelnia do smażenia, kuchenka
                        patelnia do smażenia, kuchenka
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Smaczne, choć mało wątrobkowe w smaku. Dałam też mniej bułki o 50g, bo wydawało mi się jej dużo za dużo. Wykładałam łyżka na patelnię.