 
                                            
                                    Składniki
puree
- 300 gramów zielonego groszku (mrożonego)
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli i rozmarynu
na Varomie
- 2 filety z kurczaka
- 1 kawałek ryby ok.350g np.pstrąg łososiowy
- 0,5 opakowania szparagów ok. 400g
sos
- 2 ząbki czosnku
- 20 gramów masła
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli i oregano
- 1 mała cukinia
- 0,5 litra wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. SOS Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy wszystkie składniki oprócz masła i soku z cytryny, miksujemy 5s/obr.4 zgarniamy skł. na dno. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy wszystkie składniki oprócz masła i soku z cytryny, miksujemy 5s/obr.4 zgarniamy skł. na dno.- 2. Do koszyczka wrzucamy wszystkie skł. na puree, wkładamy koszyczek do  "Blokada naczynia miksującego" . "Blokada naczynia miksującego" .- 3. Na niższą część przystawki Varoma wkładamy kurczaka i rybę (rybę wkładamy w folię al. ale nie zawijamy szczelnie). Na górną przystawkę kładziemy szparagi. Gotujemy wszystko 22min/Varoma/obr.1 - Po upływie tego czasu układamy mięso/rybę i szparagi na talerzu. Do  "Blokada naczynia miksującego"  w którym jest sos wrzucamy masło i sok z cytryny, nakładamy miarkę i pokrywkę, miksujemy 10s/obr przechodząc z 4-8. Polewamy sosem szparagi. "Blokada naczynia miksującego"  w którym jest sos wrzucamy masło i sok z cytryny, nakładamy miarkę i pokrywkę, miksujemy 10s/obr przechodząc z 4-8. Polewamy sosem szparagi.- Pozostały sos przelewamy do innego naczynia. Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy zawartość koszyczka i miksujemy na puree 30s/obr.4 do uzyskania gładkiej masy, puree podajemy na talerz. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy zawartość koszyczka i miksujemy na puree 30s/obr.4 do uzyskania gładkiej masy, puree podajemy na talerz.- Smacznego! 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
ciekawy pomysł na obiad... 
            
dzisiaj zrobiłam - bardzo dobre polecam
Mi również sos nie wyszedł gęsty, może miałam za małą cukinię 
 
dodałam więc do niego na sam koniec pół awocado i o 20 gr więcej masła i na 40 sec obroty od 4-8. rewelacyjny akcamitny sos wyszedł
pysznosci, ja musiałam proszke pogotować sos żeby wyparowało wody żeby był gęsty bo taki rzadki mi wyszedł nie było czuć cukini