 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    Składniki
- 3-4 ząbki czosnku
- 5 g słodkiej wędzonej papryki
- sól,pieprz
- 3 cebule-pociąć w piórka
- 1000 g mięsa-(do wyboru)
- 1,5 kostki masła
- 4 jaja kurze
- 360 g wody
- 1000 g mąki przennej typ.450
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mąkę przesiać umieścić w naczyniu dodać jaja,sól dolac troszkę wody. Włączyć 4-6 min  "Ciasto" -(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki) "Ciasto" -(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki)- Ciasto ma być miękkie jak na makaron. - Dzielimy na 4 kawałki każdy cieniutko rozwałkować.placki przykryć ściereczką żeby się nie skleiły i nie wyschły. - Rospuścic masło i każdy placek posmarować masłem kłaść jeden na drugi i robi sie 4 warstwy każda oddzielona masłem na to: - pokrojone w kostkę mięso (pierś z kurczaka,wołowina lub wieprzowina)cebula-(piórka),papryka sól,pieprz. - zwijamy jak roladę i formuje - my koło polewamy masłem i pieczemy w 200 stopmniach około 2h. - na dół piekarnika dać naczynie z wodą tak w połowie pieczenia. - studzić na kratce przykryć ściereczką-zmięknie 
PIRÓG TATARSKI-MIĘSNY
Porady
Polecam też wersje na słodko
//www.przepisownia.pl/desery-przepisy/pier%C3%B3g-tatarski-na-s%C5%82odko-z-jab%C5%82kami/498152
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        





 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pieróg wyszedł bardzo twardy, wierzchnia warstwa praktycznie nie do ugryzienia 
            
polecam. Bardzo dobry
A tak przybliżona ilość wody to ile? Przepis bardzo ciekawy!