


Składniki
- 250 g łopatki wieprzowej
- 200 g wołowiny
- 200 g karkówki
- 250 g pieczarek
- 100 g ryżu paraboild
- 1 cebula
- sól, pieprz do smaku
- przyprawa uniwersalna z TM
- zioła - oregano, bazylia, tymianek świeże lub suszone
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- jajko i bułka tarta do panierowania kotletów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy najpierw łopatkę i mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Odkładamy do miseczki. Następnie dodajemy wołowinę i karkówkę i też mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Dodajemy do miseczki. Następnie wkładamy pieczarki i cebulę i miksujemy czas 5 sek, obr.3. Peczarki z cebulką podsmażamy na łyżce oleju na patelni. Ryż gotujemy w koszyczku - do naczynia wlewamy wodę 1 litr, zawieszamy koszyczek i wsypujemy do niego ryż, gotujemy 25 minut w 100 stopniach, obr.1. Jeżeli nie chcemy podsmażać pieczarek możemy je ułożyć na przystawce Varoma i podczas gotowania ryżu one nam się też uduszą. Nastepnie wyjmujemy koszyczek z ryżem i wylewamy wodę. Do naczynia wkładamy zmielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy, sól i pieprz oraz zioła i mieszamy czas 20 sek, obr.3 - pomagamy sobie kopystką. Nastepnie dodajemy ryż i pieczarki i mieszamy już samą kopystką przy włączonym urządzeniu na poz.1. Formujemy kotleciki, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
Podajemy z surówką lub ryżem
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Rewelacja bardzo smaczne......... mniam
Dziekuje Dziewczyny za komentarze. Kotleciki sa pychotka i wystarczy do nich sama suroweczka
pozdrawiam 
Wypròbuje

Takich "bogatych" kotletów to ja jeszcze nie robiłam, ale ponieważ lubię kotlety to dodaję do swojej kolekcji ulubionych.