thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 09/04/13
zmieniono dnia: 09/04/13

Składniki

4 porcje

  • 500 gramów łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula lub 1 szalotka
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka, korzeń
  • 20 gramów masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 gramów papryki konserwowej
  • woda (przegotowana, ciepła)
  • mąka pszenna razowa
  • 4 płaskich łyżek sosu sojowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Gulasz
  1. 1. jedna mala cebule wkladamy do pojemnikaBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" obr. 5 czas 5sec miksujemy
    dodajemy 20g masła dusimy 100st 5min obr. 1
    2. Wkładamy 1 marchew 1 pietruszke i 1 ząbek czosnku do pojemnikaBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" obr. 5 czas 7sec
    3. dodajemy 200g wody 3 d łyżki sosu sojowego , pokrojona papryke konserwowa 100g
    dusimy Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 10 min st 100 obroty 1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" wsteczne
    4 łopatkę wieprzową 0,5 kg kroimy w kostke ok 4cm/4cm przyprawiamy
    pół łyżeczki : imbir mielony, kolendra mielona,sól, bazylia suszona,kozieradka
    szczypta papryki słodkiej mielonej, pieprzu czarnego. smazamy na patelni na średnim ogniu
    pod przykryciem ok .15min mieszając
    5.do pojemnikaBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dolewamy wody (zgodnie z miarka do 1 litra ), dodajemy mięso,
     2 płaskie łyżki mąki pszennej . 15-20 minBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" obr 1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" wsteczne 100 stopni.

    Polecam podawać z kopytkami, ryżem, bądź kaszą.



Porady

Dla osób lubiących pikantne potrawy polecam dodać pół papryczki chili (świeżej)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gulasz wieprzowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 15, 2019 at 17:16

    Elzu:Hej ja zageszczam maka i jest ok

  • kwietnia 1, 2017 at 10:42

    Zrobiłam. Jest OK
    jak dla mnie trochę za dużo sosu i trochę rzadki.
    Nastepnym razem dodam różne warzywa

    Teraz zabieram sie za kopytka

  • lutego 4, 2017 at 15:04

    Nie wiem co robię nie tak (nie tylko w tym gulaszu, a w innych też), że przeważnie wychodza mi bardzo rzadkie, tutaj dałam mniej wody niż w przespisie, ostatni etap robił się 25 min z czego ostatnie 5 z uchyloną miarką, a wyszła zupa.. :/ W smaku ok, ale konsystencja porażka.

    Czy ktoś też tak miał? Jak ratować za rzadki sos, albo jak zapobiec?


    Tylko sosy z książki abc wychodzą mi odpowiednio gęste..

  • stycznia 17, 2017 at 02:35
    5.0

    Robię trzeci już raz. Bardzo dobry.

  • grudnia 8, 2016 at 23:48

    Tez dodałam świeża paprykę, pieczarki, fasolkę, brokuły i 2 łyżeczki pomidorów krojonych - bo dla moich dzieci, musza byc warzywa w gulaszu. Ale ogólnie pycha tmrc_emoticons.)

  • października 13, 2016 at 11:59

    Idealny, dałam tylko świeża paprykę tmrc_emoticons.) na drugi dzień jak został zrobilam placki ziemniaczane z tym sosem....nawert mój 3 latek prosil o dokładkę tmrc_emoticons.)

  • maja 31, 2016 at 10:22

    Wyszedł pyszny

  • kwietnia 22, 2016 at 10:34

    jeszcze nigdy mi nie wyszedł taki pyszny. Moja modyfikacja to nie dałam papryki bo nie miałam, za to dodałam 2 łyżki sosu sojowego. smak wysmienity

  • lutego 26, 2016 at 18:28

    Jeden z moich ulubionych przepisów na gulasz! Szybki i zawsze wychodzitmrc_emoticons.) Jedyne co zmieniam to zamiast papryki konserwowej daje świeżą.

  • lutego 17, 2016 at 18:24

    Badzo dobry. Polecam!

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: