 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- 1/2 kostka bulionu wołowego
- 150 g wody
- 1/2 łyżecz szczypta ostrej papryki mielonej
- 80 g kapsusty włoskiej, pokrojonej w bardzo cienkie paski
- 100 g szynki/kiełbasy, pokrojonej w kostke
- 100 g kiełbasek o smaku paprykowym, pokrojonych w plastry
- 150 g papryki, żółtej i czerwonej pokrojonej w kostke
- 30g oleju do smażenia
- 1 papryczka chili, mała bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej z zalewy, masa podstawowa 540g
- 100 g mąki maniokowej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i papryczke chili, rozdrobnić 3s/obr 5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia na dno. - 2. dodać olej, poddusić 3 min/varoma/obr 1 - 3. dodać paprykę, kiełbaski, kiełbaski paprykowe, kapustę oraz ostrą paprykę, poddusić 12 min/varoma/  "Obroty wsteczne" /obr "Obroty wsteczne" /obr "Mieszanie"  w tym czasi wlać wodę do 3-4 litrowego garnka, dodać 1/2 kostki bulionu i białą fasole, zagotować. "Mieszanie"  w tym czasi wlać wodę do 3-4 litrowego garnka, dodać 1/2 kostki bulionu i białą fasole, zagotować.- 4. zawartość naczynia miksującego przełożeć do garnka z fasolą, dodać mąkę maniokową, krótko i delikatnie wymieszać. 
Porady
w przepisie jest podane, żeby podawać niezwłocznie po przygotowaniu ale nam bardziej smakowało na 2 dzień
 ale nam bardziej smakowało na 2 dzień 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Elu my nistety dodaliśmy ziemniaczanej mąki w całym Lubinie Bartek nie znalazł takiej mąki, można zamówić na internecie.
 w całym Lubinie Bartek nie znalazł takiej mąki, można zamówić na internecie.
Ogolnie mąka maniokowa jest taka kleista, podobna do naszej ziemniaczanej, więc zamiast szukać i zamawiać maniokwa woleliśmy użyć ziemniaczaną
Elu, jaka to jest mąka maniokowa i gdzie ją kupujesz? Czy ew. można ją zastąpić?
Przepis dodany do wypróbowania Pozdrawiam
 Pozdrawiam 
Ciekawy przepis dodałam do wypróbowania
 dodałam do wypróbowania   Dam znać jak wyszło
 Dam znać jak wyszło   Dzięki i pozdrawiam
  Dzięki i pozdrawiam   
 
Przepis smaczny 
  
  Ktòregos dnia zrobie, tyle, ze dla còrki bezmiesne, dla meza malo pikantne
  Ktòregos dnia zrobie, tyle, ze dla còrki bezmiesne, dla meza malo pikantne  
  Mam sie z nimi
  Mam sie z nimi  
  
  
 