Składniki
składniki na chlebek
- 330 g wody (ok.)
 - 50 g drożdży świeżych
 - 1 łyżeczki soli
 - 1 łyżeczki cukru
 - 100 g ziemniaków ugotowanych, wystudzonych, ugniecionych widelcem
 - 500 g maki pszenna chlebowej, typ 750
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, wlać wodę, dodać cukier, podgrzać 2 min/37stopnieC/obr2.
2. Dodajć resztę składników, wyrobić 3,5 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .3. Ciasto przełożyć do wysmarowanej oliwą i posypanej otrębami podłużnej formy o długości ok 35 cm, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 min. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
4.Piec chleb 30-35 min.
Porady
ciasto wydaje się, że jest dość luźnej konsystenci.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze