Składniki
- 330 gramów wody
 - 20 gramów oleju slonecznikowego
 - 10 gramów cukru
 - 25 gramów drożdży świeżych
 - 500 gramów mąki pszennej
 - 100 gramów maki semoliny
 - 10 gramów soli
 - 7 oliwek zielonych bez pestek
 - 7 pomidorów suszonych w oleju ( malych)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc wszystkie skladniki wg podanej kolejnosci, bez oliwek i pomidoròw: 3min / 
"Ciasto" . Jesli chcemy, mozna podzielic skladniki na pòl, do drugiej polowy dodajac 1 lyzke koncentratu pomidorowego. Wyjac, zostawic do wyrosniecia ( jesli dodalismy koncentrat, zostawiamy do wyrosniecia w 2 osobnych miseczkach). Gdy wyrosnie, rozwalkowac na 2 jednakowe, duze prostokaty. Prostokaty kladziemy jeden na drugi, smarujemy olejem, zwijamy w rulon, tniemy na 16 kawalkòw. Ukladamy na 2 blachy, po 7, jak na zdjeciu, z " dupki" robimy listki. Kladziemy oliwki i pomidorki. Zostawiamy ponownie do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / ok. 20min. Jesli chcemy otrzymac 2 kolory, mozemy dodac wiecej koncentratu i piec troche kròcej. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        






                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze