 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     20 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Ciasto:
- 600 g mąki
- 300 g wody letniej
- 40 g świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 50 g oleju
Masło ziołowe:
- 2 ząbka czosnku
- 60-80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 opakowania mrożonego szpinaku
- 120 g masła miękkiego pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto;
 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto , wyrobić 2min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .
 2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm.
 Masło ziołowe;
 szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody
 3. Do czystego słuchego naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na masło oprócz soli i masła, rozdrobnić 8s/obr.5
 4. Dodać masło i sół, wymieszać 25s/obr.6
 Przygotowanie chleba:
 5. Rozgrzać piektanik do 200 stopni C
 6. Ciasto mosmarowac masłem i pokroić na poasy o szerokosci 5 cm. Pasy złożyć jak harmonijkę, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm lub to kwadratowej foremki, odstawić na 5 min.
 7. Tortownicę ustawić na blaszcze do pieczenia ponieważ może wyciekać tłuszcz . Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C.
 Wskazówka:
 Ja najpierw wyrabiam ciasto a potem masło ziołowe, nie myje naczynia miksującego. Mieszanka ziół dowolna!! pamiętać aby były świeże. Chleb mozna kroić lub rwać.Jego ciekawy wygląd i smak sprawi się na spodkaniu przy grillu lub przyjęciu. Uwioelbiany przez moją rodzinę i przyjaciół zawsze robi wrażenie!! )) Życzę smacznego!! )) Życzę smacznego!!
 ps. Przepis pochodzi z książeczki pt:THERMOEURO"
Sposób przygotowania:
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze