 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                7min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                27min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     9 
                                     butelka/butelki/butelek 
                                
                            Poziom
                                --
                            - TM 31
opublikowany: 18/01/12
                            
                zmieniono dnia: 12/01/19
                    Składniki
ciasto
- 50 g drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 250 g wody
- 300 g mąki żytniej razowej
- 200 g mąki pszennej
- 30 g oleju
- 1 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wrzucić drożdże,wode i cukier. podgrzać 2 min/37stC/obr.1
- Dodać pozostale skladniki, Wyrabiać 3,5 min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" "Ciasto"
- Ciasto przełozyc do innego naczynia odstawić w ciepłym miejscu na około 40 min.
- Na blasze uformować bułki, na górze można nożem zrobic krzyzyk. odstawić na około 15 minut w cieple miejsce
- Piekarnik rozgrzac do 200 st.C. Piec około 20 min. Zostawić do wystygniecia w piekarniku.
 Ja piekę 15-17 minut i zostawiam w piekarniku
ciasto
Porady
12.01.19 - zamiast oleju zwykłego użyłam oleju kokosowego - wyszły rewelacyjnie.
Polecam
                        Polecam
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bułeczki naprawdę świetne.
thermomix5:nie
Bardzo dobre. Zagościły na niedzielnym sniadaniu. Do tego maselko wlasnej roboty!
czy bułki robią się twarde następnego dnia? czy ciasto można mrozić?
Mi wychodzi 10 bułek tylko można piec nie 20 min lecz 10_15 min bez termoobiegu ale jednym słowem bułki rewelacyjne
Bułki dobre Można śmiało piec .
 Można śmiało piec .
            
Bułki smaczne, polecam 
            
U mnie wyszły trochę za twardę, ale jutro spróbuje jeszcze raz 
            
Użyłam mąki pszennej razowej. Ciasto bardzo ładnie wyrasta. Wyszlo mi 8 bułek wielkości kajzerek. Mają całkiem inny smak niż sklepowe. Dodane do ulubionych