3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa z klopsem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupa z klopsem

  • 3 ziemniaki, mączyste, przeciąc na ćwiartki
  • 1 marchew, (duża, przeciąć na ćwiartki)
  • 1 korzenia pietruszki, przeciąć na ćwiartki
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko, dodać do mięsa
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, dodać do mięsa
  • 1 łyżeczki soli, drobnej, dodać do mięsa
  • 1 łyżki bułki tartej, dodać do mięsa
  • 1/2 cebuli, pokroić drobno. dodać do mięsa
  • 2 łyżki majeranek, suszony, dodać do mięsa
  • 100 g zimnej wody, dodać do mięsa
  • 2 liści liść laurowy, suszony, dodać do mięsa
  • 4 ziele angielskie, mielone, lub całe kulki
  • 2, 1/2 łyżeczki soli, drobnej, dodać do mięsa
  • 500 g zimnej wody
  • 1 liście Pora
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Obrać marchew,ziemniaki i pietruchę. Ziemniaki pokroić na ćwiartki i posiatkować w Closed lid obroty 3/5sek. Przełożyć do innej miski i do Closed lid włożyć marchew, por i pietruche. Posiatkować obroty 5/5sek. Dodać ziemniaki, liśc laurowy, ziele angielskie, większą ilośc soli podaną w składnikach i zalć 500ml wody. Przygotowac klopsy i ułożyc na Varoma. Ustawić na gotowanie obroty 1/30 min./ temp. 100stopni. Do zupy dodac klopsy i przemieszać lekko łyżką. Zupa powinna byc troche zagęszczona przez miezniaki a jeśli nie będzie to zanim dodamy klopsy dodajemy troche mąki. Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy