3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z dynii z ryżem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 30 g masło
  • 600 g dynia Hokkaido, cała dynia ok. 1kg. Wypestkować i obrać skórkę.
  • 150 g Warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler), kawałki
  • 300 g ziemniaki, kawałki
  • szczypty Sól, pieprz, curry, do smaku
  • 1-2 papryka ostra, u mnie suszona w całości. Ilość zależy od upodobań.
  • 700 g woda
  • 1 czubate łyżeczki Bulion warzywny z TM
  • 3 plastry Imbir, świeży
  • 200 g ryż, ugotować wcześniej w TM lub osobno
  • oliwa z oliwek, do dekoracji
  • pietruszka zielona, do dekoracji
  • 2 ząbki Czosek
  • 120 g cebula, przekrojona na pół
5

Przygotowanie

  1. 1. Cebula i czosnek - wrzucamy do TM /obr. 5

    2. Wkładamy do TM: dynię, marchew, pietruszkę, seler i zmieniaki: 30s/obr.4

    3. Dodajemy: przyprawy, wodę, paprykę ostrą, bulion: 25min/100°C/obr. 1

    4. Dodajemy masło: 3min/100°C/obr. 2

    5. Dodajemy plastry imbiru: 30s/obr. 8

    6. Podajemy z ryżem, dekorujemy kleksem oliwy z oliwek i posypujemy zieloną pietruszką.

    Smacznego! Przepis jest zainspirowany przepisem z bloga Olgi Smile.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Pyszna zupa rozgrzewająca i sycąca. Można nie obierać dyni że skórki, jednak moja była bardzo twarda.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz