3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa rybna typu krem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • 1/2 kg filetów z ryb morskich
  • 2 ząbki czosnku
  • średniej wielkości por
  • 1 cebula
  • 2 duże pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 1 l wody
  • Jako dodatek - g rzanki z bułki posypane żółtym serem upieczone w piekarniku.
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Do naczynia włożyć czosnek , cebulę przekrojoną na pół, - rozdrobnić 3 sek, obr.5.  Por i pomidory pokroić na części. Rybę pokroić w cienkie paski.

    Na patelni rozgrzać olej , dołożyć rozdrobnione składniki. Podsmażyć ok. 10 min. Następnie zawartość patelni umieścić w naczyniu, dolać wody, dodać  trochę soli ,pieprzu -  gotować 10 min.,temp. 100 stopni, obr.2. Minutę przed końcem gotowania wszystkie składniki zmiksować obr.10.

    Ta zupa jest wyśmienita dla tych, którzy na ryby kręcą nosem.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam Oczywiście można

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 19, 2011 at 10:50.

    Witam

    Oczywiście można skrócić czas wykonania potrawy gotując wszystko w naczyniu, jednak podsmażając krótko  wszystkie składniki na patelni wydobywamy z nich głębię smaku.

    Zupa uboga jest w przyprawy. By zrobić z niej bardziej dietetyczną zamieniłam  masło na oliwę.

    Wszystkie modyfikacje jak najbardziej wskazane!  Wezmę te sugestię pod uwage i zrobię  wszystko w Thermomixie.

    Serdecznie pozdrawiam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy musi być podsmażanie na

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 17, 2011 at 18:56.

    Czy musi być podsmażanie na patelni? Ja bym wszystkie składniki włożyła do naczynia  bez smażenia na patelni, zachowując kolejność czynności. Byłaby może bardziej dietetyczna? Muszę spróbować. Nigdy zupy rybnej nie gotowałam. Pozdrawiam Autorkę.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze