3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa paprykowo-marchwiowa


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 3 marchewki, (dość spore)
  • 4 łodyżki selera naciowego, (z całej główki bierzemy nie więcej niż połowę)
  • 1 cebula
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 0,5 puszki kukurydzy, w kolbach (lub 2 łyżki zwykłej )
  • 50 g soczewicy, zielonej
  • 2 kostki bulionowe, wołowe
  • vegeta, sól, pieprz, papryka słodka w proszku
  • łyżka oliwy
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    1. cebulę posiekać na wirujących ostrzach 6s/poz 4

    2. założyć motylek wlać po ściankach oliwę nastawić na 2min/poz 2 T 100C.

    3. wyjąć motylek,  marchew obrać i przekroić na pół, włożyć do TM 10s/poz 5

    4. wsypać soczewicę  i kukurydzę (w przypadku mini kolbek należy pokroić je na plastry dość grube) wlać 1,2l wody wrzucić kostki wołowe ustawić na 10 min/poz 2 T 100C

    5. pokroić selera na plasterki, włożyć do TM i gotować zupę kolejne 15 min/poz 2 T 100C,

    6. na ostatnie 5 min dorzucić paprykę pokrojoną w grubą kostkę

    7. doprawić dużą ilością papryki, łyżką vegety i do smaku solą i pieprzem

    uwagi:

    Ja mam uczulenie na ziemniaki ale jeśli nie wyobrażacie sobie zupy bez ziemniaków to można je też dodać, trzeba tylko więcej wody wlać i dorzucić jeszcze jedną kostkę.

    Zupę należy gotować do czasu kiedy soczewica będzie w miarę miękka.

    Bardzo dobrym wariantem jest zastosowanie pikantnej papryki, wtedy najlepiej smakuje bardzo gorąca.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy