3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA MARCHEWKOWA Z SEREM CAMEMBERT


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 łyżki masła klarowanego, ewentualnie oliwa
  • 1 cebula
  • 2 ząbek czosnku
  • 1/2 Pora
  • 500 gramy marchewka
  • 250 gramy ziemniaków
  • 0,8 litra Bulionu warzywnego, lub drobiowego
  • 180 gramy ser camembert, lub brie
  • 0,08 litra śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 6 sek. / obr. 5. Zgarnąć ze ścienek z pomocą kopystki na dno naczynia. podrzewać - 2 min. / Varoma / obr. 1.
  2. dodać resztę warzyw pokrojonych w kostkę smażąc wszystko 8 min. / Varoma / obr. 1., doprawić warzywa solą oraz pieprzem
  3. Zalać gorącym bulionem 15 min. / Varoma / obr. 1.
  4. Dodać pokrojony na kawałki ser i zmiksować zupę na krem - 1 min. / obr. 10
  5. dodać śmietankę 10 s. / obr. 5
  6. Sposób podania
  7. np. ugotowana ciecierzyca / kleks śmietanki / poszarpana bazylia / płatki chili / podsmażany siekany jarmuż
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis zaczerpnięty ze strony kwestia smaku i dostosowany do thermomiksa. Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy