Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 2 łyżki masła klarowanego, ewentualnie oliwa
- 1 cebula
- 2 ząbek czosnku
- 1/2 Pora
- 500 gramy marchewka
- 250 gramy ziemniaków
- 0,8 litra Bulionu warzywnego, lub drobiowego
- 180 gramy ser camembert, lub brie
- 0,08 litra śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6
1h 6min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 6 sek. / obr. 5. Zgarnąć ze ścienek z pomocą kopystki na dno naczynia. podrzewać - 2 min. / Varoma / obr. 1.
- dodać resztę warzyw pokrojonych w kostkę smażąc wszystko 8 min. / Varoma / obr. 1., doprawić warzywa solą oraz pieprzem
- Zalać gorącym bulionem 15 min. / Varoma / obr. 1.
- Dodać pokrojony na kawałki ser i zmiksować zupę na krem - 1 min. / obr. 10
- dodać śmietankę 10 s. / obr. 5
- np. ugotowana ciecierzyca / kleks śmietanki / poszarpana bazylia / płatki chili / podsmażany siekany jarmuż
Sposób podania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis zaczerpnięty ze strony kwestia smaku i dostosowany do thermomiksa. Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz