3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA KREMOWA Z CUKINI Z DODATKIEM SERA PLEŚNIOWEGO (LUB GRZANKAMI)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g cukinii
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 0.8 litra bulionu drobiowego
  • 1.5 łyżki oliwy z oliwek
  • 0.5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • ser pleśniowy Danish blue
  • grzanki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  CUKINIĘ OBIERAMY, KROIMY W MAŁE KAWAŁKI I ROZDRABNIAMY W NACZYNIU 15 SEK. OBR.POZ.3-4. PRZEKŁADAMY DO MISECZKI. ZIEMNIAKI OBIERAMY ,MYJEMY.WRAZ Z CEBULĄ KROIMY W KOSTKĘ I ROZDRABNIAMY W NACZYNIU 15 SEK.OBR.POZ.4. PRZEKŁADAMY DO MISECZKI. CZOSNEK DROBNO SIEKAMY W NACZYNIU CZAS 10 SEK.OBR.POZ.4 .NA PATELNI ROZGRZEWAMY. OLIWĘ . WKŁADAMY CUKINIĘ, ZIEMNIAKI,ORAZ CEBULĘ,MIESZAMY I PODSMAŻAMY OK.10 MIN. W TRAKCIE SMAŻENIA DODAJEMY CZOSNEK.WARZYWA RAZEM Z OLIWĄ PRZEKŁADAMY DO THERMOMIXA, WLEWAMY BULION I GOTUJEMY CZAS 20 MIN .100*C OBR.POZ.2-3. NASTĘPNIE MIKSUJEMY ZUPĘ NA PUSZYSTY KREM CZAS 15 SEK. OBR. POZ.8 . KREM WLEWAMY DO MISECZKI I POSYPUJEMY SEREM PLEŚNIOWYM POKROJONYM W KOSTECZKĘ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ZAMIAST SERA PLEŚNIOWEGO MOŻESZ DODAC GRZANKI.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna

    Zgłoszony przez IzabelaJS na października 26, 2016 at 10:04.

    Bardzo smaczna tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś ugotowałam na obiad bez

    Zgłoszony przez Giguś na listopada 18, 2014 at 19:39.

    Dziś ugotowałam na obiad bez modyfikacji. Wyszła super. Następnym razem spróbuję wszystko ugotować w naczyniu miksującym tak jak radzi gabi49. Smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro wypróbuję przepis...

    Zgłoszony przez aga-zawad na lipca 11, 2013 at 23:32.

    Jutro wypróbuję przepis... tmrc_emoticons.) Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do wypróbowania, :)  

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 9, 2013 at 21:32.

    dodaje do wypróbowania, tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeśli cukinia jest mała, to

    Zgłoszony przez bietka na listopada 23, 2012 at 14:37.

    Jeśli cukinia jest mała, to proponuję absolutnie nie obierać. Skórka nadaje zupie ładny , zielony kolor.

    W spisie skladników brakuje czosnku.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też już nie bawię się w

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 6, 2012 at 08:24.

    Ja też już nie bawię się w podsmażanie na patelni, jeśli tylko mogę zrobić to w TM. Wszystkie przepisy poprzerabiałam  tmrc_emoticons.)  Teraz stawiam na wygodę  tmrc_emoticons.)  

    A reszta ok  tmrc_emoticons.)    tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)dziekuję Gabrysiu za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 5, 2012 at 14:23.

    tmrc_emoticons.)dziekuję Gabrysiu za podpowiedż Love Uzywając tylko TM zrobimy pyszną zupę krem Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny, letni. Dodaje

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 5, 2012 at 13:29.

    Przepis fajny, letni. Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis swietny:) , ale

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 5, 2012 at 12:54.

    Przepis swietnytmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) , ale Gabrysia ma racjetmrc_emoticons.)  Prosciej, zdrowiej i bez zbytecznego brudzenia innych naczyntmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja bym to zrobiła w innej

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 4, 2012 at 22:56.

    Ja bym to zrobiła w innej kolejności , nie używając patelni. Mianowicie: najpierw rozdrabniam cebulę i czosnek, wlewam oliwę i podsmażam  2-3 min/temp.varoma/obr 2. Potem dodaje cukinię i ziemniaki , wszystko rozdrabniam , wlewam wodę, dodaję kostki rosołku drobiowego i gotuję 20 min. Potem jeszcze raz miksuję na puszysty krem. Chyba prościej?tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze