PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
- 500 g cukinii
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 0.8 litra bulionu drobiowego
- 1.5 łyżki oliwy z oliwek
- 0.5 łyżeczki ziół prowansalskich
- ser pleśniowy Danish blue
- grzanki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
CUKINIĘ OBIERAMY, KROIMY W MAŁE KAWAŁKI I ROZDRABNIAMY W NACZYNIU 15 SEK. OBR.POZ.3-4. PRZEKŁADAMY DO MISECZKI. ZIEMNIAKI OBIERAMY ,MYJEMY.WRAZ Z CEBULĄ KROIMY W KOSTKĘ I ROZDRABNIAMY W NACZYNIU 15 SEK.OBR.POZ.4. PRZEKŁADAMY DO MISECZKI. CZOSNEK DROBNO SIEKAMY W NACZYNIU CZAS 10 SEK.OBR.POZ.4 .NA PATELNI ROZGRZEWAMY. OLIWĘ . WKŁADAMY CUKINIĘ, ZIEMNIAKI,ORAZ CEBULĘ,MIESZAMY I PODSMAŻAMY OK.10 MIN. W TRAKCIE SMAŻENIA DODAJEMY CZOSNEK.WARZYWA RAZEM Z OLIWĄ PRZEKŁADAMY DO THERMOMIXA, WLEWAMY BULION I GOTUJEMY CZAS 20 MIN .100*C OBR.POZ.2-3. NASTĘPNIE MIKSUJEMY ZUPĘ NA PUSZYSTY KREM CZAS 15 SEK. OBR. POZ.8 . KREM WLEWAMY DO MISECZKI I POSYPUJEMY SEREM PLEŚNIOWYM POKROJONYM W KOSTECZKĘ. ZAMIAST SERA PLEŚNIOWEGO MOŻESZ DODAC GRZANKI.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz👌
👌
Super
Super
Bardzo smaczna
Bardzo smaczna
Dziś ugotowałam na obiad bez
Dziś ugotowałam na obiad bez modyfikacji. Wyszła super. Następnym razem spróbuję wszystko ugotować w naczyniu miksującym tak jak radzi gabi49. Smacznego
Jutro wypróbuję przepis...
Jutro wypróbuję przepis...
dodaje do wypróbowania, :)
dodaje do wypróbowania,
Jeśli cukinia jest mała, to
Jeśli cukinia jest mała, to proponuję absolutnie nie obierać. Skórka nadaje zupie ładny , zielony kolor.
W spisie skladników brakuje czosnku.
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
Ja też już nie bawię się w
Ja też już nie bawię się w podsmażanie na patelni, jeśli tylko mogę zrobić to w TM. Wszystkie przepisy poprzerabiałam
Teraz stawiam na wygodę
A reszta ok
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
:)dziekuję Gabrysiu za
Przepis fajny, letni. Dodaje
Przepis fajny, letni. Dodaje do wypróbowania
Przepis swietny:) , ale
Przepis swietny
, ale Gabrysia ma racje
Prosciej, zdrowiej i bez zbytecznego brudzenia innych naczyn

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Ja bym to zrobiła w innej
Ja bym to zrobiła w innej kolejności , nie używając patelni. Mianowicie: najpierw rozdrabniam cebulę i czosnek, wlewam oliwę i podsmażam 2-3 min/temp.varoma/obr 2. Potem dodaje cukinię i ziemniaki , wszystko rozdrabniam , wlewam wodę, dodaję kostki rosołku drobiowego i gotuję 20 min. Potem jeszcze raz miksuję na puszysty krem. Chyba prościej?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"