3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z zielonego groszku


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 120 g obranego ziemniaka w kawałkach, (1 dość spory)
  • 20 g masła
  • 450 g groszku zielonego, mrożonego
  • 1 łyżeczka wegety wykonanej w TM
  • 2 szczypty ostrej papryki chilli
  • 250 ml wody
  • 300 ml mleka 2%
  • 100 g marchewki, (1 średnia)
  • 90 g cebuli
5

Przygotowanie

  1. Na pracujace noże wrzucić czosnek 5s/obr5.

    Dodać cebulę, marchewkę i ziemniaki, posiekać 8s/obr5.

    Zgarnąć warzywa ze ścianek Closed lid, dodać masło i dusić 5min/100'/obr 1,5.

  2. Do Closed lid dodać resztę produktów i gotować 13min/100'/obr2.Uwaga, pod koniec gotowania można uchylić lekko miarkę TM aby para mogła swobodnie uchodzić i aby zupka nie wykipiała, bądź zmniejszyć temperaturę do 90' i czas wydłużyć o 2 minutki.

  3. Całość zmiksować 1min/obr 1-10.

    Jeżeli zupka jest za gęsta można dodać gorącej wody i wymieszać 10s/obr 4, jeśli zaś za rzadka to mieszamy płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej w odrobinie wody, wlewamy do zupki i chwilkę gotujemy 1min/90'/obr 3.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo fajny i smakowity przepis. Mleko...

    Zgłoszony przez Madziejka na stycznia 13, 2017 at 15:15.

    Bardzo fajny i smakowity przepis. Mleko zamieniłam na roślinne, reszta bez zmian.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze