Składniki
4 porcja/porcje/porcji
150 g cebuli
- 150 gramów cebuli, Biała
- 3 ząbki czosnku
- 10 gramów Oleju ryżowego
- 250 gramów topinamburu, Obranego
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włóż czosnek,cebulę, wlej olej. Rozdrobnij 3 s/ obr. 5.Zgarnij składniki kopystką duś 3 min./ 120/ obr.1
Dodaj topinambu, 500 ml.wody, czubatą łyżkę ekstraktu bulionu warzywnego
Gotować 25 min/ 100/ obr 1
Zmiksować 1 min/ obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.
Podawać na gorąco z oliwą truflową lub chipsami z jarmużu
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie zrobiłam tę zupę no i cóż -...
Właśnie zrobiłam tę zupę no i cóż - cebula zabiła smak topinambura, w zasadzie jest to zupa krem cebulowa. Duży błąd ! ilość cebuli proponuję zmniejszyć minimum o połowe .