3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa-krem z brokułów z topionym serkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

na zupę

  • 300 gramów rózyczek brokuła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego
  • woda
  • 2 łyżki kaszy mannej, lub
  • 1 ziemniak
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 serki topione śmietankowe
  • pieprz, do smaku
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Brokuła podzielić na małe rózyczki i włozyć do naczynia, dołozyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i czosnek. Posiekać 3s/5 obr. wlać 2 łyżki oliwy i podprazyć Varoma/2,5 min/obr 1. Jesli robi się z ziemniakiem należy go dodać i rozdrobnić. Dolać wody do poziomu 1 litra, dodać koncentrat. Gotować 15 min/100 stopni/obr. 1. Po tym czasie dodać serki topione i wszystko zmiksować obr 6/5 s. Doprawić pieprzem.

  2. Podawać z serem pleśniowym zielonym lub niebieskim z kromkami macy.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A serki topione mają być małe, czy te długie...

    Zgłoszony przez Sol Angelika na października 9, 2017 at 16:09.

    A serki topione mają być małe, czy te długie 100g?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze