Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
cebula
- 1 puszek kukurydzy
- 1 ząbków czosnku
- 4 łyżek kaszy jaglanej, ugotowanej
- 2 szczypty pieprzu
5
Przygotowanie
- Kasze dobrze opłukać, dodać 2x wiecej wody niż kaszy, posolić i ugotować 10-12 min od zagotowania pod przykryciem na małym ogniu
- Czosnek i cebule obrac zmiksować 5s obroty 5
- Dodać masło i curry smażyć 3 min VAROMA obroty 1
- Dodać marchewkę, zmiksować 5s obroty 5 następnie dodać pomidory, sól, pieprz, kurkumę wlać wodę i gotować 10min 100stopni obroty 1
- Dodać daktyle, ugotowaną kasze i gotować 10min 100stopni obroty 1
- Zmiksować 30s stopniowo zwiąkszając obroty od 1 do 8
Gotowanie Kaszy
Gotowanie zupy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać posypane kukurydzą można udekorować liściem bazyli
Można dodać wiecej daktyli - zupa będzie słodsza
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMona prosi o list skadnikw
Można prosić o listę składników?
Niestety brak pełnej listy składników
Niestety brak pełnej listy składników
Gratuluję:) Fantastyczne
Gratuluję Fantastyczne Przepisy