3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem - cebulowo-szynkowa wg Dukana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 170 g cebuli
  • 30 g ser, ka KIRI KIRI szynkowego
  • 20 g mąki kukurydzianej
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 kostki rosołowe
  • woda
  • otręby
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki, oprócz wody i otrąb, włożyć do naczynia i zmiksować - czas 40s, obr. poz. 7-8.

    Uzupełnić wodą do 1 litra, gotować - czas 8min, temp. 100stopni, obr. poz. 2.

    Po ugotowaniu nałożyć miarkę i przytrzymując zmiksować - czas 15s, obr. poz. 7-8.

    Gotowe przelać do miseczki i posypać otrębami.  Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To nie jest zupa którą można

    Zgłoszony przez Oliveira na listopada 22, 2014 at 20:34.

    To nie jest zupa którą można jeść w diecie Dukana - na pewno nie w fazie I i II: mąka kukurydziana - niedozwolona (co innego skrobia, ale to nie to samo), kostka rosołowa - również, a i serek Kiri Kiri też chyba nie jest niskotłuszczowy...

    Niewątpliwie jest pyszna tmrc_emoticons.) poprostu nie jest to "zupa Dukana".

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze