3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa grzybowa z kluseczkami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 25 g mąki pszennej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 kostka bulionowa, warzywna
  • 1 kostka bulionowa, grzybowa
  • 1400 g wody, plus dodatkowa porcja
  • 25 g masła
  • 100 g cebuli
  • 100 g śmietany 30%
  • 40 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)

Kluseczki

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1-2 szczypty soli
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kluseczki
  1. 1. Jajka, mąkę i sól wymieszać w osobnym naczyniu (najlepiej w garnuszku) na gładką masę. Jeśli konsystencja jest za rzadka dodać więcej mąki.

    2. Wlewać przez otwór w pokrywie porcjując łyżeczką, 3 min/100ºC/obr. 2.

  2. 1. Do naczynia miksującego wsypać grzyby, rozdrobnić 9 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.

    2. Do naczynia miksującego włożyć poćwiartowaną cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 6. Używając kopystki zebrać cebulę ze ścianek naczynia, następnie dodać masło i poddusić 3 min/Varoma/obr. 1.

    3. Dodać grzyby, wodę, kostki bulionowe i pieprz, gotować 25 min/100ºC/obr. 1.

    4. Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami wody, przelać do naczynia miksującego, dodać śmietanę, gotować 5 min/100ºC/obr. 1, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

    5. Podawać z lanymi kluseczkami.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy