3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa buraczkowa z botwiną


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Zupa buraczkowa z botwiną

Co potrzebujemy

  • 2 pęczki botwiny
  • 3 marchewki
  • 1 Pęczek kopru
  • 1200 ml wody
  • 2 kostki warzywne lub dwie łyżeczki koncentratu warzywnego TM
  • 2 ziemniaki, opcjonalnie
  • 1 łyżka masła
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    No to zaczynamy
  1. 1. Buraczki i marchewkę umyć, obrać i pociąć w nie za grube plasterki.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę dodać buraczki, marchewkę 2 kostki warzywne oraz pieprz. Gotować 15 min 100 s 1,5 obr wsteczne.
    2a. W międzyczasie pokroić koper, pokroić liście botwiny(łodygi na kawałki ok 1 cm liście w poprzek na 1 cm kawałki), ugotować 2 jajka na twardo.
    3.Dodać pokrojoną botwinę i sól 10 min 90 s ob 1 wsteczne. Zamiast miarki TM wstawić koszyczek.
    3a. W międzyczasie wycisnąc sok z cytryny. Przygotować zagęstnik -> do miseczki wbić jajko dodać dwie łyżki śmietany i łyżkę mąki, dokładnie ze sobą wymieszać tak aby nie było grudek najlepiej trzepaczką.
    3b. Jeśli ktoś lubi bardziej treściwą zupę(i bardziej kaloryczną tmrc_emoticons.D) w punkcie 2 dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
    4. Dodać pocięty koper ustawić 5 min 90 s obr 1 wsteczne kiedy TM wskoczy na obroty dodać zagęstnik i odrazu energicznie mieszać kopystką kilka sekund w przeciwną stronę jeśli zrobimy to za póżno będziemy mieli kluseczki tmrc_emoticons.). Dodać masło i sok z cytryny.
    4a. Ugotowane jajka obrać i pokroić w ćwiartki
    5. Podawać z pokrojonymi jajkami.
    Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na zimno zmakuje również rewelacyjnie jako chłodnik tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pycha 6 +

    Zgłoszony przez Wojtek be na czerwca 23, 2021 at 19:51.

    pycha 6 + Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna. Szkoda, że sezon botwinki...

    Zgłoszony przez Checka707 na czerwca 13, 2020 at 13:36.

    Bardzo smaczna. Szkoda, że sezon botwinki niebawem minie.
    Nie czytałam przepisu do końca, więc ziemniaczki ugotowalam osobno w garnku.
    Opcja zagestnika u mnie na soku z limonki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra. Wszystkim smakowała. Polecam...

    Zgłoszony przez Kleksikowa na czerwca 15, 2018 at 11:57.

    Bardzo dobra. Wszystkim smakowała. Polecam każdą zupę podaną przez JARUŚ. Proszę o więcęjSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna

    Zgłoszony przez hania53 na maja 31, 2017 at 15:31.

    Bardzo smacznaLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze