Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Zupa borowikowa
- 1 cebula
- 100 g ziemniaków
- 450 g borowiki, świeże
- 1200 g Bulionu warzywnego
- 10 g masła klarowanego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 75 g śmietany, 18% tłuszczu
- natka pietruszki, świeża
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Cebulę siekamy w Thermomixie czas 5s/ obr 5. Zgarniamy kopystką ze ścianek naczynia.
- Dodajemy masło klarowane, ziele angielskie i liście laurowe i podsmażamy 4min30sec/Varoma/obr 1.
- Dodajemy pokrojone w kostkę surowe ziemniaki oraz obrane i oczyszczone borowiki. Gotujemy 4min/Varoma/obr 1.
- Dolewamy bulion i gotujemy 25min/100 stopni/ obr 1. Doprawić do smaku solą i pieprzem
- Na sam koniec gotowania dodać śmietanę i natkę pietruszki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZupa smaczna, nawet z podgrzybków
Zupa smaczna, nawet z podgrzybków