3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa borowikowa


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa borowikowa

  • 1 cebula
  • 100 g ziemniaków
  • 450 g borowiki, świeże
  • 1200 g Bulionu warzywnego
  • 10 g masła klarowanego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 75 g śmietany, 18% tłuszczu
  • natka pietruszki, świeża
5

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy w Thermomixie czas 5s/ obr 5. Zgarniamy kopystką ze ścianek naczynia.
  2. Dodajemy masło klarowane, ziele angielskie i liście laurowe i podsmażamy 4min30sec/Varoma/obr 1.
  3. Dodajemy pokrojone w kostkę surowe ziemniaki oraz obrane i oczyszczone borowiki. Gotujemy 4min/Varoma/obr 1.
  4. Dolewamy bulion i gotujemy 25min/100 stopni/ obr 1. Doprawić do smaku solą i pieprzem
  5. Na sam koniec gotowania dodać śmietanę i natkę pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa smaczna, nawet z podgrzybków

    Zgłoszony przez malgan na października 17, 2018 at 09:21.

    Zupa smaczna, nawet z podgrzybków Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze