Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Zupa a'la gyros TM
- 240 gramy pierś z kurczaka
- 100 gramy cebula
- 1 ząbków czosnek, mielony
- 1 łyżki oliwa z oliwek
- 100 gramy pieczarki
- 200 gramy papryka
- 390 gramy Pomidory krojone w kartoniku
- 20 gramy Serek Almette Mini
- 5 gramy Przyprawa Gyros
- 375 gramy bulion warzywny
- 40 gramy kukurydza konserwowa
- 5 gramy natka pietruszki zwyczajna, świeża
- 100 gramy makaron pełnoziarnisty
-
6
29min
Czas całkowity 29minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia włożyć przekrojoną na pół cebulę i czosnek zmiksować 5s/obr.
"Miksowanie"
- zgarnąć na dno, dodać oliwę i dusić 2min/100st/obr.1
"Wolne gotowanie"
- Włożyć paski papryki i zmiksować 2s/obr.4,
"Miksowanie"
- dodać pokrojone na pół pieczarki (lub całe jeśli są małe) i zmiksować 1s/obr.4
"Miksowanie"
- . Składniki zgarnąć na dno i poddusić 3min/100st/obr.1.
"Wolne gotowanie"
- Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, pomidory, bulion (lub wodę i koncentrat bulionu warzywnego), kukurydzę, serek i przyprawę, gotować 28min/100st/obroty wsteczne 1.
"Wolne gotowanie"
- W tym czasie ugotować w garnku makaron al dente - najlepiej 1 porcję na bieżący dzień. Zupę podawać z makaronem i posypać natką. Opcjonalnie, przed nałożeniem na talerz spróbować zupę i wedle gustu doprawić jeszcze lekko przyprawą gyros, wymieszać kopystką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
[color=#113c2b; font-family: Arial, Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px]Do zupy można dodać kukurydzę konserwowaną i oczywiście doprawić w/g własnego gustu ja dodaję jeszcze parę kropli Tabasco. Na zdjęciu zupa jest jeszcze bez dodatku śmietany.[/color]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz