3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

parmezan

  • 1 płaskiej łyżeczki parmezan, tarty
  • 1 płaskiej łyżeczki koperek

  • 1/2 Pora
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1/2 cukinii
  • 1 marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula duza
  • 2 łyżeczki przyprawy TM
  • 3 3 liście jarmużu
  • 1 brokul
  • 6
    32min
    Czas całkowity 32min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu
  1. Cebula i dwa ząbki czosnku zmielić 5 sec obroty na 6, następnie 2 min. poddusić 2 min na 90° na 20 ml. oliwy, dodać pociętą marchewkę, pietruszkę, 2,5 cm pora, podzielony na kawałki brokuł, dwie garści jarmużu, pół cukinii dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM lub dwie kostki rosołowe, 650 ml wody. Gotować 20 minut 90 ° obroty na 2. Kolejno zmiksować obroty na 10 przez 15 sec. Przed podaniem dołożyć kiełki brokuł posolić i popieprzyć do smaku, dodać parmezan i koperek

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

gotowanie zwiększyłem o 8min. a na koniec wraz z kiełkami brokuł na talerzu znalazł się jeszcze koperek i starty parmezan


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy