Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Barszcz czerwony wegański
- 80 g cebuli
- 50 g pieczarki
- 3 średnie ziemniaki
- 400 g czerwonych buraków
- 250 g marchwi
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki koncentratu bulionu
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2-3 liść laurowy
- 0,5 łyżeczki soli i pieprzu
- 1 szczypty chilli
- 2-3 łyżki ocet winny
- 2-3 łyżeczki cukru
- 1000 g wody
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Dwie średnie cebule pokroić w ćwiartki, włożyć do "Blokada naczynia miksującego" , poszatkować 6s/obr.5, przełożyć na rozgrzaną patelnię. To samo zrobić z 50 g pieczarek, dołożyć do smażącej się cebuli.
- Pokroić 3 średnie ziemniaki w kostkę, zalać wodą, podgotować w osolonym wrzątku przez 15 min. Odcedzone ziemniaki dokładam do smażącej się na patelni cebulki z pieczarkami. Wyłączam pod patelnią po 2 minutkach.
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć buraki i marchew pokrojone na kawałki, rozdrobnić 12s/obr.6. Dołożyć czosnek, koncentrat bulionu, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, chilli, zalać wodą. Gotować 25 min/100°C/obr.1. Dodać ocet winny, sok z cytryny, cukier, gotować 5 min/100°C/obr.1.
Dodać do "Blokada naczynia miksującego" resztę z patelni.
Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz