3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tom Ka Gai (tajska zupa z kurczaka)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1000 g bulionu drobiowego, (najlepiej własnej roboty, np.: //www.przepisownia.pl/przepisy/12408/bulion-drobiowy.html)
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 4 udka z kurczaka, (bez skóry i kości)
  • 4-5 pieczarek, pokrojonych na nieduże kawałki
  • mała g arść suszonej trawy cytrynowej
  • 1 kawałek suszonej g alangi (gatunek imbiru)
  • mała garść suszonych papryczek (może być mniej, w zależności od ostrości)
  • mała g arść suszonych liści limonki Kaffir
  • 1 łyżeczka sosu chilli z czosnkiem
  • 1 limonka
  • garść posiekanej kolendry (lub natki pietruszki)
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Przygotuj przyprawy: połam na kawałki Galangę i trawę cytrynową, zmiażdż papryczki i liście limonki.

    2. Wlej bulion i mleko kokosowe do naczynia miksującego, dodaj przyprawy i sos chilli.

    3. Zagotuj razem (5 min., temp. 100 st., Counter-clockwise operation, obr. 2). W tym czasie pokrój mięso kurczaka na mniejsze kawałki.

    4. Umieść koszyk w pełnym naczyniu miksującym, wsyp do niego pokrojone mięso, ugotuj (10 min., temp. 90 st., Counter-clockwise operation, obr. 2).

    5. Dodaj pokrojone pieczarki, ugotuj (10 min., temp. 90 st., Counter-clockwise operation, obr. 2).

    6. Przy pomocy kopystki wyjmij z naczynia koszyk, rozłóż jego zawartość na talerzach.

    7. Zalej zupą, przecedzoną przy pomocy koszyka.

    8. Do każdej porcji dodaj sok z limonki i posiekane liście kolendry.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy