3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tom Ka Gai (tajska zupa z kurczaka)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1000 g bulionu drobiowego, (najlepiej własnej roboty, np.: //www.przepisownia.pl/przepisy/12408/bulion-drobiowy.html)
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 4 udka z kurczaka, (bez skóry i kości)
  • 4-5 pieczarek, pokrojonych na nieduże kawałki
  • mała garść suszonej trawy cytrynowej
  • 1 kawałek suszonej galangi (gatunek imbiru)
  • mała garść suszonych papryczek (może być mniej, w zależności od ostrości)
  • mała garść suszonych liści limonki Kaffir
  • 1 łyżeczka sosu chilli z czosnkiem
  • 1 limonka
  • garść posiekanej kolendry (lub natki pietruszki)
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Przygotuj przyprawy: połam na kawałki Galangę i trawę cytrynową, zmiażdż papryczki i liście limonki.

    2. Wlej bulion i mleko kokosowe do naczynia miksującego, dodaj przyprawy i sos chilli.

    3. Zagotuj razem (5 min., temp. 100 st., Obroty wsteczne, obr. 2). W tym czasie pokrój mięso kurczaka na mniejsze kawałki.

    4. Umieść koszyk w pełnym naczyniu miksującym, wsyp do niego pokrojone mięso, ugotuj (10 min., temp. 90 st., Obroty wsteczne, obr. 2).

    5. Dodaj pokrojone pieczarki, ugotuj (10 min., temp. 90 st., Obroty wsteczne, obr. 2).

    6. Przy pomocy kopystki wyjmij z naczynia koszyk, rozłóż jego zawartość na talerzach.

    7. Zalej zupą, przecedzoną przy pomocy koszyka.

    8. Do każdej porcji dodaj sok z limonki i posiekane liście kolendry.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy