3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Najlepsza Zupa Tajska!


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 Garscie fasolki cukrowej, (Opcjonalnie)
  • Bazylia i Kolendra, (Opcjonalnie)
  • 20 gramów sosu rybnego
  • sok z 1 limonki
  • 500 gramów kurczaka, Pokrojonego w kostke
  • 1 łyżki cukru brązowego
  • 800 gramów mleczka kokosowego
  • 1 gałązki trawy cytrynowej
  • 6 Swiezych lisci limonki kaffir
  • 1 chilli
  • 3 centymetry świeżego imbiru
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Wrzuc imbir i chilli do miski TM - zmiel 3 sek pr 7. Zgarnij kopystka ze scianek 

     

    2. Dodaj mleczko, sos rybny, cukier, liscie limonki kaffir i biala czesc trawy cytrynowej (pokrojona na 0.5cm kawalki) Gotuj 10 min/100st/Counter-clockwise operation/ pr 1.

     

    3. Dodaj pokrojonego w kostke kurczaka gotuj 7min/100st/Counter-clockwise operationGentle stir setting  (Jesli dodajesz fasolke -dodaj 2-3min przed koncem gotowania) 

     

    4. Przed podaniem dodaj sok z limonki -wymieszaj 3-4sek/ Counter-clockwise operationGentle stir setting

     

    Podawaj z ryzem i poszatkowanymi liscmi bazyli i kolendry. 

     

     

    Kolejny uzalezniajacy przepis w mojej kolekcji! 

    Jesli lubisz smaki Azjatyckiej kuchni -to uzaleznisz sie od tej zupy!

     

    Smacznego! tmrc_emoticons.) 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis zaadoptowany z Australijskiej strony TM:

 

//www.recipecommunity.com.au/soups-recipes/thai-chicken-and-coconut-soup/16916

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy