3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lekka zupa z burakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Lekka zupa z burakiem

  • 20 gramy tłuszczu, czyli masło
  • 30 gramy cebula, poszatkowana
  • 150 gramy czerwony burak, w kostkę
  • 150 gramy marchew, w kostkę
  • 100 gramy pietruszka, kędzierzawa, świeża, czyli korzeń, w kostkę
  • 2 łyżeczki kostka bulionu, czyli vegety (nie kostki, ale nic innego nie dało się wybrać)
  • 150 gramy ziemniaków, w kostkę
  • 1 litry woda
  • 60 gramy jogurtu naturalnego
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid włożyć poszatkowaną cebule + masło i dusić 5 min/ varoma/ Counter-clockwise operation / obr. Gentle stir setting
    2. Marchew, pietruszka, burak w kostkę i do Closed lid. Zalać wodą, wsypać 2 łyżeczki vegety i gotować 15 min/ 100 st. / Counter-clockwise operation / obr. 1,5
    3. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować kolejne 15 min/ 100 st. /Counter-clockwise operation / obr. 1,5
    4. dodać jogurt i wymieszać 20 sek / Counter-clockwise operation / obr. 3

    Na koniec zakwasić kilkoma kroplami cytryny oraz można doprawić do smaku, sól + pieprz.

    Proponuję dodać jeszcze poszatkowaną natkę pietruszki

    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy