3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kwaśnica góralska z wędzonymi żeberkami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

kwaśnica

  • 2 łyżeczki majeranku suszonego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 30 g marchwi
  • 40 g selera
  • 40 g pietruszki
  • 300 g kiszonej kapusty, delikatnie przepłukanej
  • 400 g wędzonych żeberek
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki naturalnej wegety
  • 500 g ziemniaków, do ugotowania oddzielnie
5

Przygotowanie

    Siekanie warzyw
  1. Cebulę i czosnek sekamtmrc_emoticons.poz.5 ; 2 sek

  2. Dodaję pietruszkę,seler i marchew poz.5 przez 2 sekundy

  3. Gotowane ziemniaki ze skwarkami z boczku
  4. Kawałki boczku podsmażyłam na patelni

  5. Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie

  6. Do głębokiego talerza wkładam ziemniaki okraszone skwarkami

  7. Dokładam kawałek żeberek

  8. Zalewam wszystko zupą

  9. Gotowanie
  10. do koszyczka układam małe kawałki wędzonych żeberek

  11. dodaję przyprawy oprócz majeranku

  12. dodaję ok.1000g gotującej wody

  13. gotuję wszysko przez 30 min, obroty wsteczne; poz.1 ;temp 100oC

  14. dorzucam kapustę i majeranek

  15. gotuję jeszcze przez 20 min, temp 100oC; poz.1 obroty wsteczne

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

więcej na blogu

//alicjakwkrainie.blogspot.com/2016/02/rozgrzewajaca-kwasnica-goralska.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz