3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM Z PIECZONYCH JABŁEK I ZIEMNIAKÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

KREM Z PIECZONYCH JABŁEK I ZIEMNIAKÓW

  • 5 ziemniaków
  • 4 jabłka, kwaśne
  • 1 cebula
  • szczypty majeranku, suszonego
  • szczypty pieprzu
  • szczypty soli, drobnej
  • 3 listki laurowe
  • woda
  • szczypty gałki muszkatołowej
  • olej rzepakowy, do skropienia jabłek
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; white-space: pre-wrap]Do naczynia wlewamy wodę, układamy ziemniaki na dolnej części varomy i nastawiamy obr. 1/varom/ 15 minut) [/color]
  2. w między czasie jabłka obrać, pokroić w ósemki, skropić olejem i posypać szczodrze majerankiem. Wstawić do pieca na pół godziny i piec w 180 st.
  3. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; white-space: pre-wrap]Na oleju zeszklić cebulkę (pokrojoną w kostkę )z listkami laurowymi. [/color]
  4. do naczynia przełożyć ugotowane ziemniaki, jabłka, zeszkloną cebulę i zmiksować od obr. 5-8/10 sekund


    Jeśli będzie zbyt gęste podlać wodą. Doprawić solą i pieprzem, gałką i kozieradką (po szczypcie).


    Można dodać odrobinę śmietanki (u mnie roślinna). Podawać z przesmażonymi plasterkami jabłka lub w wersji dla mięsożerców ze smażonym, chrupiącym boczkiem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy