Tu jesteś:
4
Składniki
880 g
Krem z dyni - szybka pikantna zupa
- 800 g dynia, pokrojona na kawałki
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 20 g oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli, drobnej
- 2 kostki kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
- 0,5 litra gorącej wody, rozpuścić w niej kostki rosołowe
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 kostki serka topionego, 2 "trójąty"
- 1 łyżeczki soku z cytryny
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Obrana i pokrojoną dynię wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" i dusimy 5 min/varoma/obr.1. Dodajemy tymianek, paprykę, sól i rozpuszczony bulion i gotujemy 15min/100 st/obr.1. Dodajemy oliwę z oliwek, serki i sok z cytryny i miksujemy 30sek zwiększając obroty do 10. Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz