3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gazpacho


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

do podania

  • 1 mała czerwona papryka
  • 50 g obranych ogórków gruntowych
  • kostki lodu

------------------

  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szczypty papryczki chili
  • 15 g octu balsamicznego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, /duże/
  • 100 g ogórków gruntowych, /ja preferuję gruntowe, ale szklarniowe też są ok/
  • 500 g pomidorów, /pysznie dojrzałych/
5

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie wszystkie składniki na zupę wrzucić do TM, rozdrobnić 45s/obr.5 i wymieszać 2s/obr.10.

    Przelać zupę do garnka (lub prosto na talerze).

  2. Ogórki i małą czerwoną paprykę rozdrobnić: 5s/obr.5

    Udekorować rozdrobnionymi warzywami talerze z zupą, na końcu wrzucić do zupy kostki lodu (po 2 lub 3)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Taka o - wersja gazpacho, zaczerpnięta od Blogerki: //strawberriesfrompoland.blogspot.com/2010/07/kulturalne-nasycenie.html

Polecamtmrc_emoticons.)

Każdy upał uwielbia chłodniki, a ten chłodnik jest rewelacyjny.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam chłodniki - z pewnością...

    Zgłoszony przez jokoona na listopada 11, 2016 at 12:20.

    Uwielbiam chłodniki - z pewnością wypróbuję pewnego upalnego dnia Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze