3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chowder brokułowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

Chowder brokułowy

  • 1 brokuł, różyczki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 średniej wielkości marchewka, pokrojona w okręgi
  • kawałek selera, pokrojony w paseczki
  • 5 MT mleka
  • 0,5 litra bulionu
  • sól i pieprz do smaku
  • serek topiony śmietankowy
5

Przygotowanie

  1. Cebulę i masło mielimy, 5 sek., obroty 5, zgarniamy ze ścianek naczynia. Następnie podpiekamy Varoma, 2:30 min, obroty 2.
  2. Varoma, 30 sek, obr 2 - do cebuli powoli dosypujemy mąkę, a następnie wlewamy bulion. Przyprawiamy (polecam dużo pieprzu). Dodajemy warzywa i gotujemy: Varoma, 17 minut.
  3. Zmniejszamy temperaturę do 70 stopni, dolewamy mleko i serek śmietankowy topiony i gotujemy jeszcze kilka minut. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać z podprażonymi pestkami dyni


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy