3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Botwinka jak u mamy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Botwinka jak u mamy

  • cukier
  • ocet
  • 2 pęczka botwinki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 1 duży burak, potarty na tarce o dużych oczkach
  • 2 kostki bulionowe warzywne
  • 1/2 pęczka koperku, świeżego
  • 2 łyżki śmietany 18%

  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Botwinka
  1. 1.Do wkładamy liście botwinki wraz z buraczkami, marchewką,dodajemy kostki warzywne oraz wode.
    2. Gotujemy 25 min/obr1//100 stopni.
    3. Dolewamy koncentrat buraczany.
    4. Gotujemy 10 min/obr1//80 stopni.
    5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem.
    6. Gotujemy 5 min/obr1//80 stopni
    7. Dodajemy posiekany koperek oraz śmietane.
    8. Gotujemy 5 min/obr1//80 stopni.

    Gotowe tmrc_emoticons.)

    Najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką oraz jajkiem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Domka86 na maja 14, 2018 at 16:27.

    Niestety z powodu prac technicznych nie chcą mi sie dodać wszystkie składniki wiec wstawiam poniżej tmrc_emoticons.)





    1/2 pęczka koperku, świeżego






    2 łyżki śmietany 18%






    1200 g wody






    sól






    pieprz czarny, mielony






    1 duża marchew, potarta na tarce o dużych oczkach






    1 butelki koncentratu buraczanego






    2 pęczka botwiny, pokrojonej na 1 cm kawałki






    1 duży burak, potarty na tarce o dużych oczkach






    ocet






    cukier






    2 kostki bulionowe warzywne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grace07: 1 butelka

    Zgłoszony przez Domka86 na maja 14, 2018 at 16:24.

    Grace07: 1 butelka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile dolać koncentratu buraczanego?

    Zgłoszony przez Grace07 na maja 13, 2018 at 16:00.

    A ile dolać koncentratu buraczanego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze