3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Barszcz czerwony czysty


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g buraków
  • 50 g marchwi
  • 50 g pietruszki
  • 50 g selera
  • 30 g cebuli
  • 2 suszone grzyby
  • 50 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 2 2 kostki rosołowe
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczek majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczek soli, płaska
  • 50 g soku z cytryny
  • woda sodowa
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Obrane i pokrojone w kawałki warzywa  oraz czosnek rozdrobnić-czas 30s., obr.5

  2. Dodać boczek, kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie, suszone grzyby.

    Uzupełnić wodą do 2l. Gotować czas 25 min., temp.100st., obr. 1-2

  3. Po ugotowaniu dodać do barszczu pieprz, majeranek, sok z cytryny i sól do smaku. Wymieszać -czas 5s., obr.1

    Na koniec barszcz przecedzić. tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz