3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zielona tapenada


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

Zielona tapenada

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 100 g przecieru pomidorowego, - nie koncentratu tylko np. pomidorów z puszki
  • 3 łyżeczki kaparów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koniaku
  • sól, pieprz, zioła
  • 6
    1min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć cebulę, czosnek, oliwki, pomidorową 'papkę' i kapary.

    Zmiksować 5 sek/ obr. 6.

    Dodać oliwę, koniak, przyprawić.

    Nastawić 2 min/ obr. 4.

    Podawać na grzankach.

    Przepis mojej szwagierki, która mieszka we Francji. U niej robi furorę tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy