3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegańska pasta śródziemnomorska


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Wegańska pasta śródziemnomorska

  • 150 gramy orzechów nerkowca
  • 2-3 ząbki ząbka czosnku
  • liście bazylia, świeża
  • pomidory, suszone, w zalewie
  • sól, do smaku
  • pieprzu, mielonego, do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki: 150g nerkowców + Woda , Suszone pomidory z zalewy, 2-3 ząbki czosnku, Świeża bazylia, Sól, pieprz Wykonanie: 1. Nerkowce zalać wodą i moczyć przez noc. Odcedzić, przepłukać. Odstawić. 2. Zmiksować pomidory, czosnek, zioła 5 sek./obr. 6 3. Dodać nerkowce i miksować ok. 30 sek./obr. 8. Dolać stopniowo wody, gdy pasta jest zbyt "sucha" i powtarzać proces. 4. Gotowe! Smacznego 🙂♥️
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis wprowadziłam za zgodą autorki :
Anna Czech
https://www.facebook.com/thermomixparty


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy