3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos waniliowy z wanilią


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 1/4 laski wanilii
  • 12 g cukru
  • sòl do smaku, jesli trzeba
  • 150 g mleka
  • 2 żółtka jaj
  • 6
    5min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    1. 1. Laskę wanilii pokroić na kawałki, zeskrobać nasiona. Wanilię i nasiona zmielić w Blokada naczynia miksującego30 sekund/obr. 8Zeskrobać kopystką wanilię na dno naczynia Blokada naczynia miksującego i powtórzyć w zależności od pożądanego stopnia zmielenia.
    2. 2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtka, sól i cukier.
    3. 3. Podgrzać 3min/80°C/ Obroty wsteczne /obr 4 z założoną miarkąWlać sos do miseczki, podawać na ciepło lub na zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można podgrzewać bez miarki aby sos był nieco gęstszy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dobry, ale rzeczywiście

    Zgłoszony przez mirka85r na czerwca 23, 2016 at 09:08.

    Dobry, ale rzeczywiście brakuje zagęstnika - czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej załatwia sprawę. Polecam do deserów tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry dodałam

    Zgłoszony przez kasrok na maja 19, 2016 at 18:22.

    bardzo dobry tmrc_emoticons.) dodałam łyżeczkę mąki ziemniaczanej żeby był gęstszy tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze