3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos słodko - kwaśny (chilli)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Sos słodko - kwaśny (chilli)

  • 5 ząbki ząbek czosnku
  • 7 małe kawałki papryczek ancho chili
  • 340 g cukru
  • 750 g woda
  • 80g g octu
  • 1-2 łyżki maka ziemniaczana
  • 80g g woda, do zagęszczenia sosu- rozrobić w oddzielnym naczyniu i wlać
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    sos słodko - kwaśny (chilli)
  1. Papryczkę chilli miksujemy razem z obranymi ząbkami czosnkuBlokada naczynia miksującegoObroty wsteczne obr.4
  2. wlać wodę Blokada naczynia miksującego, wlać ocet, wsypać cukier. GotowaćMieszanieobr.1,
    110 °C, 30min. Nie zakładamy miarki woda musi odparować.
  3. 1-2 łyżeczki rozrobionej mąki ziemniaczanej z wodą w oddzielnym naczyniu wlać do Blokada naczynia miksującego i gotować przez 1min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zagęścić sos na samym końcu 1 min. przed końcem gotowania.

1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobionej w oddzielnym naczyniu z wodą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez olino na grudnia 15, 2019 at 14:43.

    Blokada naczynia miksującego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z 2 papryczek i był bardz dobry...

    Zgłoszony przez paki na października 25, 2018 at 21:45.

    Zrobiłam z 2 papryczek i był bardz dobry ,następnym razem dam trochę mniej cukru.Warto zrobić,polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Weronika84: Ja używam do sajgonek, ryżu...

    Zgłoszony przez kundox na lipca 26, 2018 at 16:48.

    Weronika84: Ja używam do sajgonek, ryżu smażonego z kurczakiem pychota tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaki dodajecie ocet?

    Zgłoszony przez grzdorota na lipca 8, 2018 at 18:22.

    Jaki dodajecie ocet?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Weronika84:...

    Zgłoszony przez Rakuś12 na lipca 5, 2018 at 08:14.

    Weronika84:
    Do Nuggets, grillowanych krewetek, ogòlnie do kurczaka. Obojętnie czy grillowany czy poieczony. I do chińskich rolek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rakuś12: do czego używasz tego sosu?

    Zgłoszony przez Weronika84 na lipca 4, 2018 at 21:38.

    Rakuś12: do czego używasz tego sosu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię też ten sos ale dodaje świeży imbir ,...

    Zgłoszony przez Rakuś12 na czerwca 17, 2018 at 13:57.

    Robię też ten sos ale dodaje świeży imbir , cytrynę zamiast octu i mniej cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Tylko trochę za ostry, następnym razem...

    Zgłoszony przez Ida73 na czerwca 16, 2018 at 23:41.

    Super. Tylko trochę za ostry, następnym razem dam mniej papryczek Ale konsystencja super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze