3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pomidorowy do pizzy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Sos pomidorowy do pizzy

  • 700 gramów przecier pomidorowy, typu passata
  • 3 ząbki czosnek
  • 20 gramów oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczki cukier
  • 1 łyżeczki sól
  • 1.5 łyżeczki oregano, suszone
  • 1.5 łyżeczki bazylia, suszona
  • 1 łyżeczki papryka, mielona
  • 0.5 łyżeczki papryka ostra, mielona
  • 0.25 łyżeczki pieprz, mielony
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sos pomidorowy do pizzy
  1. Obrany czosnek zmielić (4s/obr.10) a następnie kopystką zebrać go na dół. Dodać oliwę, podsmażyć (ok 3min/120°C/mieszanie). Następnie dodać passatę oraz pozostałe składniki i gotować (20min/obr.1.5/98°C).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zarumienianie czosnku warto kontrolować i ew. skrócić/wydłużyć


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy