3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pomarańczowo-imbirowy z curry - poprawiony


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 60 g oleju sezamowego, (albo z orzechów)
  • 1 duża pomarańcza
  • skórka z jednej pomarańczy
  • 30 g cebuli
  • 2-3 cm kawałek imbiru
  • 30 g musztardy
  • 1/2 łyżeczki curry, mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 cytryny, (tylko sok)
5

Przygotowanie

  1. Do słoika odmierzyć olej i odstawić

  2. Do naczynia włożyć wszystkie pozostałe składniki, rozdrobnić 20s/obr.8

  3. Ubijać 3min/obr.4, w tym czasie przez pokrywę dodawać olej. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce

  4. Ubijać 3min/obr.4, w tym czasie przez pokrywę dodawać olej. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce

10
11

Porady

Sos wychodzi dość gęsty. Może być stosowany do sałatek, mięs i jako dip. Bardzo dobrze smakuje z rybą. Jeżeli ma być bardziej płynny to zamiast całej pomarańczy dajemy sok (ok. 130ml), oraz można dodać więcej oleju


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz