3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sos paprykowy #całabiała


Wydrukuj:
4

Składniki

10 słoik/słoiki/słoików

sos

  • 3000 g papryki czerwonej
  • 1 słoiki koncentratu pomidorowego, lub własnej roboty sos pomidorowy
  • 3 kulki czosnku
  • 1 łyżeczki chili
  • 1 paczuszki bazyli
  • 3 czubate łyżki soli
  • 1 octu, szklanka
  • 1 oleju, szklanka
  • 2 cukru, szklanki
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. UWAGA ! UWAGA ! UWAGA!

    PORCJE SKLADNIKÓW DZIELIMY NA PÓŁ

     

    1) PAPRYKĘ I CZOSNEK DO Blokada naczynia miksującego 10 s. / obr.5

    2) dodajemy resztę składników - 30 min/ tem. 95 / obr. 2/3

    3) zagotowany sos ponownie dzielimy na pół (aby nie wykipiał)  i 10 s./ obr. 5 

    4) nalewamy do słoików/ zakręcamy/ niach niach tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    5) dnem do góry/ lub dodatkowa pasteryzacja - 15 min. 

    czynności powtarzamy 

    SMACZNEGO ŻYCZY #CAŁABIAŁA

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry, ja dodaję więcej czosnku,...

    Zgłoszony przez KOna na listopada 3, 2016 at 08:42.

    Bardzo dobry, ja dodaję więcej czosnku, kosztuję ten sos i doprawiam ewentualnie papryką ostrą bo lubimy ten sos jak jest pikantniejszy, używamy go do wędlin, cieszy się wielką popularnością, robię go od lat

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, idealny do

    Zgłoszony przez kangoor123 na sierpnia 24, 2016 at 21:38.

    Bardzo dobry, idealny do makaronu z kurczakiem lub placków ziemniaczanych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze