Składniki
10 słoik/słoiki/słoików
sos
- 3000 g papryki czerwonej
- 1 słoiki koncentratu pomidorowego, lub własnej roboty sos pomidorowy
- 3 kulki czosnku
- 1 łyżeczki chili
- 1 paczuszki bazyli
- 3 czubate łyżki soli
- 1 octu, szklanka
- 1 oleju, szklanka
- 2 cukru, szklanki
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
UWAGA ! UWAGA ! UWAGA!
PORCJE SKLADNIKÓW DZIELIMY NA PÓŁ
1) PAPRYKĘ I CZOSNEK DO "Blokada naczynia miksującego" 10 s. / obr.5
2) dodajemy resztę składników - 30 min/ tem. 95 / obr. 2/3
3) zagotowany sos ponownie dzielimy na pół (aby nie wykipiał) i 10 s./ obr. 5
4) nalewamy do słoików/ zakręcamy/ niach niach
5) dnem do góry/ lub dodatkowa pasteryzacja - 15 min.
czynności powtarzamy
SMACZNEGO ŻYCZY #CAŁABIAŁA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry, ja dodaję więcej czosnku,...
Bardzo dobry, ja dodaję więcej czosnku, kosztuję ten sos i doprawiam ewentualnie papryką ostrą bo lubimy ten sos jak jest pikantniejszy, używamy go do wędlin, cieszy się wielką popularnością, robię go od lat
Bardzo dobry, idealny do
Bardzo dobry, idealny do makaronu z kurczakiem lub placków ziemniaczanych.