Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
sos
- 500 g grzybów, świeżych, pokrojonych w grube plastry
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 60 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- 1/2 pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 łyżki octu jabłkowego
5
Przygotowanie
- 1 Do naczynia miksującego
włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 8s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić
- 2 Do naczynia miksującego
włożyć cebulę, czosnek, rozdrobnić 3s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło, dusić 3 min/120st /obr. 1
- 3 Dodać grzyby, dusić 20 min./120st/obr. 1
- 4 Dodać śmietankę, sól, pieprz, ocet jabłkowy i natkę pietruszki. Gotować 3min./100st/obr. 2
- Podawać do makaronu, ziemniaków, mięsa wieprzowego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Porady
octu jabłkowego mona dodać mniej, w zależności od upodobania
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpyszny sos do makaronu!...
pyszny sos do makaronu!
Polecam
Bardzo dobry polecam
Bardzo dobry polecam