3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos grzybowy ze śmietaną


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

sos

  • 500 g grzybów, świeżych, pokrojonych w grube plastry
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 60 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1 Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 8s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić
  2. 2 Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, rozdrobnić 3s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło, dusić 3 min/120st /obr. 1
  3. 3 Dodać grzyby, dusić 20 min./120st/obr. 1
  4. 4 Dodać śmietankę, sól, pieprz, ocet jabłkowy i natkę pietruszki. Gotować 3min./100st/obr. 2
  5. Podawać do makaronu, ziemniaków, mięsa wieprzowego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

octu jabłkowego mona dodać mniej, w zależności od upodobania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz