3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos do rukoli


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Sos do rukoli

  • 80 g cebula
  • 2 łyżki Jogurt gęsty naturalny typu greckiego
  • 1 1/2 łyżki majonez
  • 1 łyżki magi
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Rukole opłukać zimną wodą osusz papierowym recznikiem z wody .Osuszoną rukole przełóż do miseczki .
  2. Sos

    Do Blokada naczynia miksującego włóż cebule pokrojoną na ćwiartki ,

    włacz 3sek/obród 5 zgarnik kopystką cebule ze ścianek.

    Dodaj 2 łyżki stołowe jogurtu typ gercki , 1 1/2 łyżki majonezu oraz 1 łyżkę magi (bulion)

    załóż motylek ,włącz TM 5sek/obr3

    Gotowe
  3. Gotosy sos przelej na rukole i wymieszaj łyżką.



    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy