Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Sos do rukoli
- 80 g cebula
- 2 łyżki Jogurt gęsty naturalny typu greckiego
- 1 1/2 łyżki majonez
- 1 łyżki magi
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Rukole opłukać zimną wodą osusz papierowym recznikiem z wody .Osuszoną rukole przełóż do miseczki .
- Sos
Do"Blokada naczynia miksującego" włóż cebule pokrojoną na ćwiartki ,
włacz 3sek/obród 5 zgarnik kopystką cebule ze ścianek.
Dodaj 2 łyżki stołowe jogurtu typ gercki , 1 1/2 łyżki majonezu oraz 1 łyżkę magi (bulion)
załóż motylek ,włącz TM 5sek/obr3
Gotowe - Gotosy sos przelej na rukole i wymieszaj łyżką.
Smacznego
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz