3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Salsa do tacos/nachos


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 ząbka czosnku
  • 100 g czerwonej cebuli, przeciętej na pół
  • 200 g dojrzałych pomidorów, przeciętych na pół
  • 1 łyżek kolendry/pietruszki
  • 1/4 soku z cytryny
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki suszonych płatków chilli
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Przy przygotowywaniu salsy należy przykryć otwór miarką.

    Do misy wrzucamy czosnek i kolendrę, rozdrabniamy 2-3 s/obr.9. Ściągamy wszystko ze scianek na dno.

    Dodajemy cebulę, rozdrobniamy 6 s/obr. 4

    Następnie wrzucamy pomidory, cukier, chilli i sok z cytryny włączamy je na 5-7 s/obr. 5 używając kopystki

    Po przełożeniu mozemy posolić i popieprzyć do smaku.

    Najlepiej smakuje schłodzona.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chili, chili i jeszcze raz chili - musi być w...

    Zgłoszony przez Brychkovsky na grudnia 27, 2016 at 19:25.

    Chili, chili i jeszcze raz chili - musi być w salsie do tacosów tmrc_emoticons.D Jak nie chili to jakaś inna ostra papryczka np. jalapeno z zalewy - ciekawy i bardzo charakterystyczny meksykański smak tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze