Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 1 ząbka czosnku
- 100 g czerwonej cebuli, przeciętej na pół
- 200 g dojrzałych pomidorów, przeciętych na pół
- 1 łyżek kolendry/pietruszki
- 1/4 soku z cytryny
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonych płatków chilli
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Przy przygotowywaniu salsy należy przykryć otwór miarką.
Do misy wrzucamy czosnek i kolendrę, rozdrabniamy 2-3 s/obr.9. Ściągamy wszystko ze scianek na dno.
Dodajemy cebulę, rozdrobniamy 6 s/obr. 4
Następnie wrzucamy pomidory, cukier, chilli i sok z cytryny włączamy je na 5-7 s/obr. 5 używając kopystki
Po przełożeniu mozemy posolić i popieprzyć do smaku.
Najlepiej smakuje schłodzona.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChili, chili i jeszcze raz chili - musi być w...
Chili, chili i jeszcze raz chili - musi być w salsie do tacosów Jak nie chili to jakaś inna ostra papryczka np. jalapeno z zalewy - ciekawy i bardzo charakterystyczny meksykański smak