3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta ziemniaczano-krewetkowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • 200 g ziemniaków, obranych pokrojonych w kawałki
  • 200 g krewetek, z zalewy
  • 1 avocado obrane (bez pestki)
  • 35 g papryki czerwonej
  • 5-8 g czosnku, obranego (2 ząbki)
  • 1 mała czerwona papryczka piri-piri z zalewy
  • sok z połowy cytryny ok.50 g
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać 500 g wody,ziemniaki lekko posolone włożyć do koszyczka i gotować na parze - czas 25 min, temp.Varoma, obr. poz. 1,5. Po ugotowaniu ziemniaki wyjąć i wystudzić.

    Do suchego naczynia włożyć czerwoną paprykę,papryczkę piri-piri,odsączone z zalewy krewetki,czosnek i avocado, rozdrobnić-czas 10 s, obr. poz. 7

    Dodać wystudzone ziemniaki, sól i pieprz do smaku,majonez,sok z cytryny i zmiksować - czas 20 s, obr. poz. 6

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy