3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z suszonych pomidorów, z serem i czosnkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

PASTA

  • 70 g sera fety
  • 2 gałązki pietruszki natki, liście
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Suszone pomidory odsączyć na sitku z nadmiaru oleju, ewentualnie przelać przegotowoną wodą i zostawić do odsączenia (można użyć suszonych pomidorów, jednak przed przygotowaniem należy je namoczyć na 30 min w przegotowanej wodzie, odsączyć i dodać w trakcie przygotowywania 5 g. oliwy z oliwek).

    2. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i liście pietruszki, rozdrobnić 4 s/obr.8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

    3. Dodać fetę i odsączone pomidory, rozdrobnić 8s/obr 8

    4. Dodać pieprz, wymieszać 20 sek/obr.3 (ja w tym momencie czynność powtórzyłam, ponownie ustawiłam 20s/obr 3 tak aby się dobrze wymieszało).

    5. Podawać z bagietką, pieczywem, warzywami, mięskiem z grilla .... Pychotka tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można użyć mniej czosnku (1 ząbek), jeżeli ktoś nie lubi.

Nie solić, ser feta jest słony!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niebo w gębie

    Zgłoszony przez FELIZ na października 3, 2018 at 19:44.

    Niebo w gębietmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na zdjęciu wygląda nieciekawie , za to smak...

    Zgłoszony przez ivona00 na kwietnia 27, 2018 at 06:07.

    na zdjęciu wygląda nieciekawie , za to smak rewelacyjny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bomba! Najlepiej od

    Zgłoszony przez Agary na lipca 2, 2016 at 17:06.

    Przepis bomba! Najlepiej od razu robić z podwójnej porcji (proponuję podwoić porcję fety, pasta jest moooocno pomidorrrowa). Dałam jeden bardzo duży ząbek czosnku. Jest ogień! tmrc_emoticons.)        

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu fantastyczne!!!!

    Zgłoszony przez malgos.wrobel na lipca 2, 2016 at 13:44.

    Po prostu fantastyczne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, szczególnie z

    Zgłoszony przez majam123 na lutego 7, 2016 at 15:45.

    Rewelacja, szczególnie z chlebkiem duńskim super !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dołożyłam świeżą bazylię i 2

    Zgłoszony przez Gisia na stycznia 18, 2016 at 18:58.

    Dołożyłam świeżą bazylię i 2 łyżki jogurtu.  Super pycha. Dzieci zjadły w oka mgnieniu. My zresztą też. Polecam, bardzo dobra tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ☺

    Zgłoszony przez rafaelp1 na października 10, 2015 at 12:56.

    Rewelacja ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodałam jeszcze 4 sztuki

    Zgłoszony przez helka1978 na września 27, 2015 at 20:53.

    dodałam jeszcze 4 sztuki ciemnych oliwek i zmniejszyłam obroty w TM5 bo mi pastę wywalało na dzbanek podczas mieszania, uwielbaim pasty, co tydzień robię jakąś inną!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealna!

    Zgłoszony przez Mabuti na sierpnia 17, 2015 at 17:59.

    Idealna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna pasta. polecam, a Pani

    Zgłoszony przez Ewka1310 na grudnia 7, 2014 at 08:08.

    Pyszna pasta.

    polecam, a Pani Joannie dziękuje za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj to robiłem. Genialne.

    Zgłoszony przez 7van.krzysztof na sierpnia 11, 2014 at 21:05.

    Dzisiaj to robiłem. Genialne.

    Też jesteś bohaterem w swojej kuchni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze