- TM 31
Składniki
PASTA
- 70 g sera fety
- 2 gałązki pietruszki natki, liście
- 2 szczypty pieprzu
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- 2 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Suszone pomidory odsączyć na sitku z nadmiaru oleju, ewentualnie przelać przegotowoną wodą i zostawić do odsączenia (można użyć suszonych pomidorów, jednak przed przygotowaniem należy je namoczyć na 30 min w przegotowanej wodzie, odsączyć i dodać w trakcie przygotowywania 5 g. oliwy z oliwek).
2. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i liście pietruszki, rozdrobnić 4 s/obr.8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
3. Dodać fetę i odsączone pomidory, rozdrobnić 8s/obr 8
4. Dodać pieprz, wymieszać 20 sek/obr.3 (ja w tym momencie czynność powtórzyłam, ponownie ustawiłam 20s/obr 3 tak aby się dobrze wymieszało).
5. Podawać z bagietką, pieczywem, warzywami, mięskiem z grilla .... Pychotka
Porady
Można użyć mniej czosnku (1 ząbek), jeżeli ktoś nie lubi.
Nie solić, ser feta jest słony!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Niebo w gębie
na zdjęciu wygląda nieciekawie , za to smak rewelacyjny
Przepis bomba! Najlepiej od razu robić z podwójnej porcji (proponuję podwoić porcję fety, pasta jest moooocno pomidorrrowa). Dałam jeden bardzo duży ząbek czosnku. Jest ogień!
Po prostu fantastyczne!!!!
Rewelacja, szczególnie z chlebkiem duńskim super !
Dołożyłam świeżą bazylię i 2 łyżki jogurtu. Super pycha. Dzieci zjadły w oka mgnieniu. My zresztą też. Polecam, bardzo dobra
Rewelacja ☺
dodałam jeszcze 4 sztuki ciemnych oliwek i zmniejszyłam obroty w TM5 bo mi pastę wywalało na dzbanek podczas mieszania, uwielbaim pasty, co tydzień robię jakąś inną!
Idealna!
Pyszna pasta.
polecam, a Pani Joannie dziękuje za przepis
Are you sure to delete this comment ?