3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z suszonych pomidorów, z serem i czosnkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

PASTA

  • 70 g sera fety
  • 2 gałązki pietruszki natki, liście
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Suszone pomidory odsączyć na sitku z nadmiaru oleju, ewentualnie przelać przegotowoną wodą i zostawić do odsączenia (można użyć suszonych pomidorów, jednak przed przygotowaniem należy je namoczyć na 30 min w przegotowanej wodzie, odsączyć i dodać w trakcie przygotowywania 5 g. oliwy z oliwek).

    2. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i liście pietruszki, rozdrobnić 4 s/obr.8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

    3. Dodać fetę i odsączone pomidory, rozdrobnić 8s/obr 8

    4. Dodać pieprz, wymieszać 20 sek/obr.3 (ja w tym momencie czynność powtórzyłam, ponownie ustawiłam 20s/obr 3 tak aby się dobrze wymieszało).

    5. Podawać z bagietką, pieczywem, warzywami, mięskiem z grilla .... Pychotka tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można użyć mniej czosnku (1 ząbek), jeżeli ktoś nie lubi.

Nie solić, ser feta jest słony!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niebo w gębie

    Zgłoszony przez FELIZ na października 3, 2018 at 19:44.

    Niebo w gębietmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na zdjęciu wygląda nieciekawie , za to smak...

    Zgłoszony przez ivona00 na kwietnia 27, 2018 at 06:07.

    na zdjęciu wygląda nieciekawie , za to smak rewelacyjny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bomba! Najlepiej od

    Zgłoszony przez Agary na lipca 2, 2016 at 17:06.

    Przepis bomba! Najlepiej od razu robić z podwójnej porcji (proponuję podwoić porcję fety, pasta jest moooocno pomidorrrowa). Dałam jeden bardzo duży ząbek czosnku. Jest ogień! tmrc_emoticons.)        

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu fantastyczne!!!!

    Zgłoszony przez malgos.wrobel na lipca 2, 2016 at 13:44.

    Po prostu fantastyczne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, szczególnie z

    Zgłoszony przez majam123 na lutego 7, 2016 at 15:45.

    Rewelacja, szczególnie z chlebkiem duńskim super !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dołożyłam świeżą bazylię i 2

    Zgłoszony przez Gisia na stycznia 18, 2016 at 18:58.

    Dołożyłam świeżą bazylię i 2 łyżki jogurtu.  Super pycha. Dzieci zjadły w oka mgnieniu. My zresztą też. Polecam, bardzo dobra tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ☺

    Zgłoszony przez rafaelp1 na października 10, 2015 at 12:56.

    Rewelacja ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodałam jeszcze 4 sztuki

    Zgłoszony przez helka1978 na września 27, 2015 at 20:53.

    dodałam jeszcze 4 sztuki ciemnych oliwek i zmniejszyłam obroty w TM5 bo mi pastę wywalało na dzbanek podczas mieszania, uwielbaim pasty, co tydzień robię jakąś inną!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealna!

    Zgłoszony przez Mabuti na sierpnia 17, 2015 at 17:59.

    Idealna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna pasta. polecam, a Pani

    Zgłoszony przez Ewka1310 na grudnia 7, 2014 at 08:08.

    Pyszna pasta.

    polecam, a Pani Joannie dziękuje za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj to robiłem. Genialne.

    Zgłoszony przez 7van.krzysztof na sierpnia 11, 2014 at 21:05.

    Dzisiaj to robiłem. Genialne.

    Też jesteś bohaterem w swojej kuchni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze