3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA Z PAPRYKI I POMIDORÓW


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 3 papryki czerwonej
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. - do naczynia miksującego włożyć oczyszczoną paprykę, pomidory, czosnek i cebulę / warzywa wczesniej dzielimy na ćwiartki /, rozdrobnić - 15 sek, obr.4-5

    - dodać olej i dusić 10 min, 100C, obr.2

    - dodajemy ocet, papryki ostra i słodką i sól do smaku

    - gotować 15 min, 100C,Counter-clockwise operationobroty 2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

- sos ten smaczny jest na gorąco jak i na zimno

- doskonały do mięs, wędlin, placków ziemiaczanych

- mozna tez sos ten zawekować i przechowywac w spizarni


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz